Kultura

0 коментара

ЈЕДНОГЛАСНО: "Златни крст кнеза Лазара" отишао у руке песнкиње Злате Коцић

Апр 19, 2017 | Аутор Фајтер / Агенције / од 19.06.2017. | Заједница српских општина

Песникиња из Београда Злата Коцић овогодишња је добитница традиционалне књижевне награде "Златни крст кнеза Лазара", једногласно је одлучио жири "Видовданског песничког бдења 2017" у Грачаници, на Косову и Метохији.

Извор: Принтскрин / Фејсбук / Злата Коцић

Жири у саставу Петар Сарић, Слободан Владушић и Жарко Миленковић одлучио је да награда "Видовданска повеља" припадне Ранку Рисојевићу, књижевнику из Бања Луке, а признање "Кондир Косовке девојке" припало је песнику из Новог Сада Селимиру Радуловићу.

Одлуком жирија награда "Перо деспота Стефана Лазаревића" припало је Владимиру Кецмановићу, писцу из Београда, саопштено је из Дома културе у Грачаници.

Књижевне награде биће уручене уочи Видовдана, 27. јуна, на централној манифестацији "Видовданско песничко бдење 2017" у порти манастира Грачаница, у истоименој вароши на Косову и Метохији.

Саопштено је и да је жири ликовне колоније "Видовдан 2017" одлучио да традиционалну награду "Лонгин" додели сликару, графичару и вајару Велизару Крстићу за свеукупно стваралаштво из области ликовне уметности.

Исти жири који су чинили сликари Петар Ђуза и Маја Тодић и историчар уметности Небојша Јевтић одлучио је да овогодишњу награду "Димитрије Поповић", намењену младим ствараоцима, понесе графички дизајнер Вук Ђурић.

Награде лауреатима за ликовно стваралаштво биће уручене 25. јуна у галерији Дома културе у Грачаници, на отварању изложбе радова који су настали на овододишњој ликовној колонији "Видовдан 2017".

0 коментара на ову вест