Politika

0 коментара

БАЛША БОЖОВИЋ: "Демократска странка има само једну шансу за опстанак и мора је паметно искористити"

Апр 09, 2018 | Аутор Фајтер / Н1 / од 09.03.2018. |

Бивши председник Градског одбора Демократске странке у Београду, Балша Божовић, најавио је у Новом дану ТВ Н1 да ће целокупно руководство странке у недељу поднети оставке због лошег резултата на изборима у главном граду.

Извор: АМГ д.о.о., Фото: Зорана Јевтић

У наредних неколико месеци биће јасно да ли ће ДС опстати, каже Божовић и упозорава да та странка више нема право на грешку.

Божовић каже да је охрабрен јучерашњом седницом Главног одбора ДС-а после које је саопштено да ће председник странке Драган Шутановац и целокупно руководство у недељу поднети оставке. “Онда се надам да ћемо анализирати дубоко шта се десило и ову драматичну поруку коју су грађани београда послали ДС-у”, рекао је Божовић.

У наредних неколико месеци биће, како каже, јасно да ли ће ДС опстати и наставити да буде најмодернија снага у Србији.

"Мислим да није суштина у томе да ДС из изборног пораза у изборни пораз, мења руководство и лидера, да промене буду козметичке. Превасходно је важно да ДС направи суштинску промену – када етику намера замени етиком одговорности, када се не будемо жалили околностима у којима радимо, већ и њих укалкулишемо у план за остварење циљева", поручио је он, изразивши уверење да је ДС потреба грађана чије интерее мора да штити.

"Да ли ће ДС бити велики фактор у будућности, зависи од тога да ли ће схватити потребе грађана у будућности. ДС има само још једну шансу и треба паметно да је искористи", истакао је доскорашњи председник Градског одбора демократа.

0 коментара на ову вест