Politika

0 коментара

МАРЕ ЂУРЕ АЛЕКОВО КУРЕ, ЈУНАК - СОЛИСТА: "Нека се Весељи не весели, Косово никад неће бити држава; Могао је да пожели и да Недођија буде део самопроглашеног Косова"

Мај 22, 2018 | Аутор Фајтер / Н1 / од 22.03.2018. |

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић саопштио је, коментаришући изјаву председника Скупштине Косова Кадрија Весељија, да Косово никада неће бити држава, нити ће Прешево, Медвеђа или Ниш бити део Републике Косово.

Извор: АМГ д.о.о., Фото: Зорана Јевтић

"Нека се Кадри Весељи не весели јер Косово и Метохија никада неће бити држава, нити ће Прешево, Медвеђа или Ниш икада бити део такозване 'Републике Косово'. Али Приштина јесте и остаће део Србије, а он ће бити српски држављанин", навео је Ђурић у писаној изјави.

Како су раније јавили косовски медији, Весељи је први пут говорио о размени територија са Србијом. Он је рекао да би Приштина била спремна да узме Прешево и Медвеђу, ако би то Србија хтела да прихвати, али да Београду нема шта да понуди.

Ђурић је на то рекао да Весељи може желети и да "земља Недођија буде део самопроглашеног Косова", али да то није реално, као што нису реални ни његови снови о Прешеву, Медвеђи и Нишу, или такозваној великој Албанији.

"Кадри Весељи, иначе познат по томе што воли да прети ратом и отимањем територија, треба да зна да није мудро претити насиљем, поготово не јачем од себе. Наступило је време дијалога, у којем се проблеми не решавају подмуклим нападима из потаје, што њему као некадашњем команданту терористичке ОВК можда није лако да разуме, али времена ће бити и за суочавање са реалношћу", додао је Ђурић.

0 коментара на ову вест