Politika

0 коментара

"МИНИСТАР СПОЉНИХ ПОСЛОВА" ?! "Приштина великим парама купује независност Косова; Ускоро још једна земља повлачи свој глас, али нећу да кажем која, да се ови одмах не би тужакали Американцима"

Мај 27, 2018 | Аутор Фајтер / Ало.рс / од 27.02.2017. |

Гостујући у емисији "Ћирилица" на телевизији Хепи, министар спољних послова Србије, Ивица Дачић је говорећи о проблему Косова и Метохије навео да Приштина купује гласове независности, "а све што је купљено може бити препродато".

Извор: Принтскрин/Јутјуб

Осим тога, Дачић је навео да ускоро иде у још једну земљу коју ће молити да повуче независност, али није хтео да каже у коју "да се ови са Косова одмах не би тужакали Американцима".

Ивица Дачић је на самом почетку открио шта мисли о притисцима Европске уније да се реше проблеми са Косовом и због чега мисли да Брисел од нас тражи харикири.

"Ја нисам ту говорио о себи, него о народу и држави, па сам употребио тај историјски израз харикири. Они нас стално наговарају да Србија треба да реши проблеме са Косовом пре него што уђемо у ЕУ. Са друге стране, то не говоре када оду у Приштину. Они очекују да ми признамо независност Косова. Ако је прошло пет година од потписивања споразума и од тога нема ништа, ја постављам питање чему онда договарање", рекао је Дачић.

То што Вучић показује жељу за компромисом не значи то да је наша слабост.

"Моје мишљење је да он треба да каже шта ЕУ може да очекује од нас, јер признање независности Косова од нас неће добити сигурно. То треба сваки Србин да зна. Никада неће постати чланица УН, сада кажу да ми треба да кажемо Русији да их пусти. Срамотан начин је да се на овакав начин покушава уцењивати Србија", изјавио је је Ивица.

Ивица дачић је на тему Европске уније поставио питање.

"Кажу да не може да се уђе у ЕУ а да се не реше међусобни проблеми. Па како уђоше Хрватска и Словенија, какве су то они проблеме решили? Ја нисам екстремиста, ја сам рационалан човек, ја сам почео преговоре са Албанцима и потписао бриселски споразум, а они су нашли да ме хватају", запитао се Дачић.

"Било би ме срамота после свега што смо урадили, после још око десет земаља које ће повући признање, да ми сада кажемо, еј извините, али ми смо сада признали. Ја господина Вучића разумем, он то можда увек не може ни да каже, али ја то могу, и зато и кажем", казао је миснистар спољних послова Србије Ивица Дачић

0 коментара на ову вест