Politika

0 коментара

СТРАНКА ГОРИ, А ШУЛЕ СЕ ЧЕШЉА: Балша Божовић преузео одговорност и ПОДНЕО ОСТАВКУ због дебакла на изборима

Мај 07, 2018 | Аутор Фајтер / Курир.рс / од 07.03.2018. |

Председник Градског одбора Демократске странке (ДС) Балша Божовић поднео је оставку на ту функцију због лоших резултата на изборима за одборнике Скупштине града Београда.

Извор: АМГ д.о.о., Фото: Зорана Јевтић

Он је у писму оставке рекао да пораз ДС на београдским изборима обавезује у име будућности странке да свако понесе део споствене одговорности.

"Како је ДС важнији од сваког појединца, а њена будућност важна за политички живот и демократску будућност Србије, сматрам да је овај резултат, пред све нас, ставио обавезу да учинимо све како би се ДС поново уздигла и остварила своју политичку улогу", навео је Божовић.

Он је у оставци навео да је поносан на досадашњу заједничку политичку борбу и резултате и захвалио свима који од те борбе нису одустајали и са којима ће наставити заједно да се бори.

"Позивам све да заједно наставимо битку за Београд и за нормалну, модерну и европску Србију. ;Ми никада нисмо одустајали и нећемо одустајати због ове изгубљене битке, на то немамо право. Из овог пораза морамо извући поруке и учинити све да поново оснажимо ДС", навео је Божовић.

ДС је на изборима одржаним у недељу 4. марта остала испод цензуса, са освојених 2,1 одсто гласова изашлих бирача, односно 18.286 гласова.

0 коментара на ову вест